Povestea logo-ului

phi

Logo-ul nostru aminteşte de forma unei flori, cu o frunză protectoare pentru natură. Este o ipostază reinventată a literei greceşti φ [phi]. Această legătură nu este deloc întâmplătoare, un motiv fiind faptul că de aici vine physis, cuvânt prin care grecii înţelegeau pământul şi natura în întregul ei.

Cu litera PHI este notat primul număr iraţional descoperit şi definit în istorie, numit şi numărul de aur. Natura în toate formele sale, de la plante la mamifere, de la păsări la falangele degetelor mâinilor noastre, aşadar tot ceea ce poate fi măsurat, se supune proporţiei de aur. PHI este aproximativ egal cu 1.618 şi este întâlnit în toate domeniile: de la artă la medicină, de la matematică la muzică, de la ecranul calculatorului tău până la clădirea de peste drum, fiind utilizat pentru armonia caracteristică oricărui lucru care respectă proporţia de aur.

Acest număr se gaseşte în şirul lui Fibonacci: împărţind două numere consecutive cât mai mari din serie obţinem mereu acelaşi număr: 1.6180339…

culorileCulorile pe care le-am ales sunt reprezentative pentru scopul nostru. Albastrul reprezintă apa vitală şi cerul, galbenul e asociat cu soarele şi pământul, iar verde este întâlnirea celor două, natura.

Cele trei culori le asociem adesea cu esenţa naturii şi a planetei noastre, cu sursa noastră de viaţă pe Pământ.

Aşteptăm gândul, parerea, ideea, proiectul sau nelămurirea ta la adresa noastră oficială: office[at]geonatura.ro.