Brad din 500 de PET-uri la Iulius Mall Timisoara

Date tehnice: aproximativ 500 de pet-uri și o înălțime de peste 3 metri.

Ca orice lucru și acest pom de Crăciun are o poveste în spate.

De la teorie la practică este cale lungă, de la planul așternut pe hârtie până la bradul din imagini am schimbat câteva detalii importante.

Ziua 1 oficial a treia, a patra zi de construcție. Până în acel moment am dat telefoane și mail-uri către prieteni și cunoștințe pentru a culege PET-urile de la fiecare. Ne-am dat seama că este o mare diferență între cele 30 de sticle adunate și 600 cât calculaserăm că avem nevoie.

Așa am ajuns să discutăm cu reprezentanții RETIM, domni deschiși unei colaborări pe această temă. Am ajuns la platforma de sortare din Calea Moșniței unde ne-am servit cu sticle de diferite culori. Norocul nostru a fost că o mare parte din pet-uri erau deja sortate pe culori, iar dopurile erau scoase. O excursie pe care doar cei ’privilegiați’ o pot face.

Am luat legatura cu cei de la Iulius Mall Timișoara, așteptând un răspuns pozitiv. Răspuns care nu a întârziat. Totul OK conform planului.

Ziua 2 cu pet-urile numărate la șantierul de construcție și având nevoie de un cadru metalic pentru brad, am ajuns la atelierul firmei Ocsi pentru măsurători, tăieturi și suduri.

Înapoi la hala noastră de producție care nu are nici curent nici căldură.

Ziua 3 știam că ne așteaptă un frig zdravăn așa că ne-am înarmat cu un ceai cald în termos și am trecut la sortarea pe culori, marcă, model și dimensiuni.

Planul de bătaie făcut, am trecut la construcție.

Ziua 4 aceeași hală, alte măsurători și alte calcule, doar mai frig.

Ziua 5 eram aproape de final. Am asamblat provizoriu bradul. Ne mai lipsea doar vârful.

Am gasit un transport cu ajutorul prietenilor și am reusit să ajugem cu el la destinație în timpul calculat.

Îl puteți admira la Iulius Mall Timișoara, intrarea dinspre Calea Aradului.

Un răspuns la “Brad din 500 de PET-uri la Iulius Mall Timisoara”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Adriana Horstman, GEO Natura. GEO Natura said: Bradul din 500 de PET-uri realizat de Asociația Geo Natura…. http://www.geonatura.ro/brad-din-500-de-pet-uri-la-iulius-mall-timisoara/ [...]

Adaugă un comentariu

Poți folosi următoarele etichete XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>