Cum să ReducRefolosescReciclez?

Transport

Încearcă să renunţi la drumurile scurte cu maşina. Cel mai mare consum şi emisii se produc când motorul este rece. Planifică-ţi cumpărăturile, astfel vei face mai puţine drumuri la magazin în fiecare săptămână.

Nu uita să verifici lunar presiunea din roţi. Consumul se va reduce cu câteva procente.

Orice greutate în plus la bordul maşini, duce la un consum mai ridicat.

Transportul în comun e de preferat, iar dacă destinația îți permite, recomandăm călduros bicicleta.

Acasă

Dacă nu ai nevoie de un anumit aparat, inchide-l sau scoate-l din priză. Consumul este semnificativ chiar şi în stand-by.

Înlocuieşte becurile cu incandescenţă cu unele economice fluorescente sau chiar cu cele LED. Acestea din urmă consumă mai puţin de jumătate decât cele fluorescente şi nu conţin mercur.

Încearcă să faci duşuri scurte şi să renunţi la a face baie în cadă.

Când te speli pe dinţi nu lăsa robinetul deschis.

Dă termostatul mai încet. Chiar ai nevoie sa stai în haine de vară, iarna? Nu este sănătos nici pentru tine, nici pentru casa ta să fie o diferență de până la 30 de grade între afară și înăuntru. Doar câteva grade vor face diferenţa în factură.

Reciclează orice poţi. Reciclarea sticlei, hârtiei, metalelor pentru crearea de noi produse duce la costuri mult mai mici decât excavarea şi prelucrarea materiilor prime brute.

Încearcă să găseşti o sursă de mâncare căt mai apropiată de localitatea ta, legume şi fructe în mod special. Unele dintre acestea parcurg mii de kilometrii pâna în magazine.

Gradină

Nu arde frunzele uscate. Acestea elimina cantitati mari de dioxid de carbon. Se pot mărunţi şi folosi pe post de îngrăşământ.

Birou

Foloseşte cât mai puţina hârtie, scrie şi imprimă pe ambele părţi când este posibil. Opreşte electronicele când nu sunt folosite.

Cumpărături în general

Înainte de a cumpăra ceva, întreaba-te  “Am într-adevăr nevoie de asta?”

Cererea de consum joacă un rol important în emisiile de carbon.

Adaugă un comentariu

Poți folosi următoarele etichete XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>