Suport pentru Natură

suport pentru naturaPanglica simbol al suportului pentru natură reprezintă grija noastră, a tuturor, pentru mediu şi pentru sănătatea planetei noastre.

Începem cu strada noastră, cu parcul nostru, cu oraşul nostru, cu ţara noastră.

Cele trei culori reprezintă unitatea elementelor care ne ţin în viaţă: soarele şi pământul, apa şi aerul, natura şi vietăţile. Iar noi suntem cei responsabili să avem grijă ca aceste trei elemente să nu-şi piardă echilibrul.

Copiii noştri merită un viitor. De aceea, noi luptăm împotriva lucrurilor care ne afectează negativ viaţa: lipsa pădurilor, terenuri neroditoare, aer greu, inundaţii devastatoare, ape nepotabile.

Pădurile sunt prioritatea noastră, sunt aurul nostru verde, pe care îl vom lăsa moştenire copiilor noştri.

Culoarea mea preferată este verdele. Trăiesc într-un oraş gri şi trist, plin de oameni gri şi trişti. Plantele pe care le am acasă şi la birou fac peisajul urban un pic mai prietenos. Iubesc natura şi plimbările prin parc. Când a venit vorba de panglică, primele culori care mi-au venit în minte au fost galben, verde şi albastru. De ce? Pentru că galben e creionul cu care fiul meu colorează soarele şi pământul. Albastru este cerul senin şi apa mării. Iar verde devine hârtia atunci când copilul amestecă acuarelele galbene şi albastre. Verde este întreaga natură. M-am hotărât să port această panglică, o fundiţă simplă, pentru a susţine de aici înainte toate iniţiativele de protejare a mediului într-un fel sau altul. Pentru că nu-mi place gândul unui viitor în care copiii mei şi ai tăi sunt trişti pentru că tu şi cu mine nu am făcut tot ce ne-a stat în puteri pentru a le proteja planeta. Voi începe prin a planta un copac. Mai întâi pe strada mea, apoi în parc. Şi voi continua până când întreaga ţară va primi mai mulţi copaci.

Ioana Mladin

Fondator Asociaţia Geo Natura