Green Planet Blues 2010

Green Planet Blues – Sinaia 2010

01_el_lince_perdido_170Ne aflăm la cea de-a doua ediție Green Planet Blues, prezentă anul acesta în Sinaia. Green Planet Blues este organizat de Asociația Aristoteles Workshop în parteneriat cu Primăria orașului Sinaia, Centrul Internațional de Conferințe “Casino” Sinaia.

Green Planet Blues este un eveniment național unde sunt prezentate cele mai importante filme de la Festival du Film d’Environnement din Ile de France, Paris, 2009, în premieră pentru România.

În prima seara, evenimentul pornește oficial cu un film de oscar: pelicula spaniola THE MISSING LINX (2008), aventura lui Felix și a prietenilor lui, urmăriți de un vânător nemilos, pe care un milionar excentric l-a angajat să-i captureze. Palmaresul celor doi co-scenariști și co-regizori, Raul Garcia și Manuel Sicilia și implicarea în proiect a lui Antonio Andreas au adus în atenția opiniei publice pericolul dispariției linxului iberic. THE MISSING LINX a câștigat Premiul pentru celmai bun film la Festivalul Animadrid (2008), Premiul Goya (echivalentul spaniol pentru Oscar) pentru cel mai bun film de animație (2009) și are șanse mari de calificare în finala premiilor Oscar de anul acesta.

Green Planet Blues prezintă CosyMo’s Solar Cinema, singurul cinema mobil din Europa care funcționează fără impact negativ asupra mediului.  CosyMo’s Solar Cinema a poposit timp de două zile în orașele românești, sâmbătă 23 Ianuarie acesta s-a aflat în Timișoara. Duminică acesta a oprit la Sibiu. Caravana Solar Cinema continuă și în această săptămână la Sinaia, în cadrul evenimentului Green Planet Blues.

Adaugă un comentariu

Poți folosi următoarele etichete XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>