HolyGREEN – cum să fim mai cuminți

În apropierea sărbătorilor de iarnă ne-am propus să oferim câteva sugestii despre cum sa fim mai HolyGREEN(Verde Sfânt), și astfel să primim cât mai multe cadouri frumoase de la Moș Crăciun:

santa@bike-01 resized

  • Cumpară online. Uneori, magazinele online au preţuri mai bune decât cele dintre patru pereți. În plus, vei economisi combustibil, timp și scapi de ceva stres.
  • Când faci cumpărături de Crăciun, nu uita să îți iei propriile sacoșe, mai degrabă decât cele din plastic oferite de magazine.
  • În loc să cumpărăm un obiect drept cadou, merită să încercăm să oferim un serviciu – o zi de relaxare la SPA sau bliete la un concert sau la film.
  • Sute de tone de felicitări sunt cumpărate anual în perioada sărbătorilor. Să ne gândim câți copaci au fost tăiați în tot acest proces. Trebuie să încercăm pe cât posibil să cumpărăm felicitări produse din materiale ecologice și după ce sarbătoriile au trecut și decidem să le aruncăm, ar fi bine să le reciclăm. Pentru a compensa consumul de hârtie utilizat pe perioada unui an, o idee ar fi să pantăm cel puțin un copac anual.
  • Împachetarea cadourilor este o problemă la fel de mare ca felicitările. Aceasta include și părți de plastic dăunătoare mediului înconjurător. Pe lângă faptul că durata de descompunere este mai lungă, aceste materiale emană gaze toxice în momentul arderii. Încearcă să gasești hârtie de împachetat produsă din materiale reciclabile.
  • Cumpară un brad viu pentru Crăciun. Astfel după ce sărbătorile s-au încheiat, nu trebuie să arunci în stradă bradul, ci poți să-l plantezi în fața casei sau la munte pentru a-și continua viața.
  • Dacă dorești ca de Crăciun să cumperi beculețe pentru brad, atunci este de dorit a se folosi LED-uri pentru că sunt mai durabile și  mai economice.
  • În privința decorațiunilor de Crăciun, poți încerca să revii la obiceiuri din străbuni și să agăți în brad turtă dulce, mere, nuci, mult mai gustoase și mai prietenoase cu mediul decât clasicele ornamente din sticlă sau plastic. Nu uita de micile obiecte realizate din pai sau lemn, tocmai bune de agăţat sau de aşezat pe masă.

Adaugă un comentariu

Poți folosi următoarele etichete XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>