Pădurea din Povești în Alba Iulia

Duminică 18 Aprilie, în Alba Iulia, am avut o zi numai bună pentru o scenetă în aer liber. Am amenajat zona în care urma să ne desfășurăm și asteptam pregatiți spectatorii. Aceștia nu au întârziat să apară pentru cele două reprezentații. Copiii au fost nerăbdători să privească personajele și să ajute Scufița aflată în dificultate, iar la final au oferit soluții, precum un balaur mâncător de tăietori ilegali de lemne. A doua scenetă s-a desfășurat având copiii în poveste, aceștia așezându-se comod pe jos, chiar la marginea potecilor. Cel mai important lucru pentru noi este că mesajul transmis a ajuns atât la cei mici, cât și la cei mari.

În cadrul atelierului Deșeuri Meșteșugite, a fost o bucurie să vedem copii ieșiți la plimbare împreună cu părinții sau bunicii, oprindu-se la mesele pline cu materii prime numai bune pentru a servi noului scop. Au construit împreună cu elevi ai Liceului de Muzică și Arte Plastice felurite arătări. De la albinuțe, la libelule, arici și chiar o versiune a robotului Wall-e.
Imaginația a prins contur în mâinile acestor minunați copii.

Vă așteptăm la următoarea noastră reprezentație, Duminică 25 Aprilie la Iulius Mall Cluj-Napoca.


Campania “Pădurea din Povești” ajunge în orașul tău!

Asociația Geo Natura organizează în data 18 Aprilie 2010, Bulevardul Transilvaniei (lângă fântână), sceneta „Pădurea din Povești” din cadrul campaniei cu același nume, începând cu ora 14:00.

padurea din povesti alba

Scenariul scenetei este conturat în jurul Scufiței Roșii și al pădurii. Subiectul principal este evitarea dispariției pădurii ca suport al vieții și al poveștilor. În momentul în care pădurea dispare, Scufița Roșie nu mai găsește drumul spre casa bunicii și cere ajutor spectatorilor.

Pentru a ne păstra în sfera ecologiei vom organiza un atelier cu tema DEȘEURI MEȘTEȘUGITE, realizare de articole din deșeuri, împreună cu elevi ai Liceului de Muzică și Arte Plastice coordonați de Prof. Sorina Țibacov, între orele 12:00 – 16:00. Ne aventurăm în lumea imaginației și a creației pentru a desluși tainele gunoaielor. Acestea pot fi și admirate, nu doar aruncate.

Adaugă un comentariu

Poți folosi următoarele etichete XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>