Campania “Pădurea din povești”

Pădurea din povești” este titlul campaniei cu ajutorul căreia vrem să aducem un zâmbet pe buzele spectatorilor. Nu ne-am inspirat din folclor, ci din realitatea de peste deal. Acolo unde ochiul nostru, al omului obişnuit, nu ajunge prea des. Povestea pe care o spunem noi este povestea copacilor pe care nu-i vedem și care dispar fără urmă în fiecare zi.

A fost odată…

“O ţară minunată, acoperită de un covor verde de păduri întinse, cu felurite specii de arbori, în care trăiau minunate vieţuitoare. Dar pădurile noastre s-au rărit, vietăţile au dispărut ca şi cum n-ar fi fost, iar ţara a devenit un mare teren de agricultură şi loc de exersat ascuţimea topoarelor. Vrem ca pădurile rămase să nu fie doar poveşti pentru copii, ci să fie locuri de care să ne bucurăm cu toţii până la adânci bătrâneţi.”

Directii campanie

Scop
Ne dorim ca prin această campanie să transmitem informaţii relevante despre mediul înconjurător, în special despre situaţia României. Vom răspunde unor întrebări esenţiale : Care sunt problemele noastre legate de mediu? La ce sunt bune pădurile? Ce înseamnă voluntariat în România? Ce putem face pentru o ţară mai curată?
Activităţi
Pentru început, vom organiza în oraşele Timişoara, Deva, Cluj, Alba Iulia, Sibiu şi Bucureşti câte o scenetă în zone pietonale. Pe această cale, vom atrage atenţia asupra scopurilor noastre. Vom redacta revista Geo Natura, care conţine informaţii despre mediu, voluntariat şi acţiunile noastre. Pentru stabilirea nivelului de informare a publicului, vom elabora un chestionar pe tema percepţiei şi vizibilităţii acţiunilor ONG-urilor pentru mediu. Revista şi chestionarul vor fi distribuite în cele şase oraşe, în licee, facultăţi şi spaţii pietonale. Prin campania ‘Pădurea din povești’, pregătim campania de plantare ‘1 milion de arbori’ din primăvara anului 2010.

Scop

Ne dorim ca prin această campanie să transmitem informaţii relevante despre mediul înconjurător, în special despre situaţia României. Vom răspunde unor întrebări esenţiale : Care sunt problemele noastre legate de mediu? La ce sunt bune pădurile? Ce înseamnă voluntariat în România? Ce putem face pentru o ţară mai curată?

Activităţi

Pentru început, vom organiza în oraşele Timişoara, Deva, Cluj, Alba Iulia, Sibiu şi Bucureşti câte o scenetă în zone pietonale. Pe această cale, vom atrage atenţia asupra scopurilor noastre. Vom redacta revista Geo Natura, care conţine informaţii despre mediu, voluntariat şi acţiunile noastre. Pentru stabilirea nivelului de informare a publicului, vom elabora un chestionar pe tema percepţiei şi vizibilităţii acţiunilor ONG-urilor pentru mediu. Revista şi chestionarul vor fi distribuite în cele şase oraşe, în licee, facultăţi şi spaţii pietonale.

În fiecare din aceste orașe vom orzaniza o scenetă în zone pietonale.

Descriere

“Pădurea din Povești” are la bază trei segmente:

Revista: structurată pe 12 pagini, în format A5 și un numar 10.000 de exemplare.

În cuprinsul revistei se vor regăsi articole despre: problemele de mediu, voluntariatul pentru mediu, proiecte și activități. Revista este menită să informeze un numar cât mai mare de persoane.

Chestionarul: conceput pe structura cu 15 întrebări menite să dea un răspuns asupra gradului de conștientizare pe probleme de mediu. Analiza rezultatelor se va face în funcție de oraș, județ, vârstă, sex și studii. Chestionarul este postat online din data de 01.11.2009 și va fi distribuit în liceele și facultățile selectate din cele șase orașe împreună cu revista Geo Natura.

Sceneta: Scenariul este conturat în jurul Scufiței Roșii și al pădurii. Subiectul principal este evitarea dispariției pădurii din jurul nostru ca suport al vieții și al poveștilor.

Parteneri

universitate vest logoIulius Mall

Sponsor

NITECH