Piaţa Universităţii Timişoara

Piața Universității din Timișoara prinde contur sub privirile noastre. În Decembrie 2009 a fost inaugurată oficial noua platforma de cercetare interdisciplinară Nicholas Georgescu – Roegen din cadrul viitorului campus universitar din zona Oituz.

Platforma prevede laboratoare de chimie, dar şi un ring bursier, unic în zona de vest a ţării.

Pentru a aduce un strop de verde în cadrul didactic, Universitatea de Vest Timișoara împreună cu Geo Natura (prin proiectul “Spații Verzi Urbane”, proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL Romania), vor stabilii parametrii proiectului, pentru ca studenții și trecătorii să se simtă cât mai aproape de natură.

Obiectivele principale ale proiectului

Amenajarea parcului Piațeta Artiștilor pe terenul aflat în zona Oituz, în vederea obținerii unor condiții superioare ale mediului ambiant și pentru creșterea gradului de confort din zona. Prin amenajarea parcului obiectivul principal este creșterea interactivității dintre om și natură.

  1. Realizarea unor alei pietonale cu dale din piatră artificială.
  2. Amenajarea a trei zone de şedere şi odihnă.
  3. Amenajarea unei suprafeţe de teren pentru expunerea de sculpturi în aer liber, executate de studenţii artişti plastici.
  4. Plantarea unui aliniament format din 30 de tui.
  5. Plantarea de gazon și instalarea de coşuri selective de gunoi
  6. Punerea în valoare a celor 7 platani.
  7. Crearea unui spațiu optim pentru dezvoltarea creativității.

Plan existent

universitate vest logo

Proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România

Fundatia pentru parteneriatMOL Romania

* Cele prezentate aici exprimă exclusiv ideile sau opiniile autorului, care nu coincid neapărat cu cele ale Fundatiei pentru Parteneriat sau MOL România. Aceștia nu pot fi făcuți răspunzători sub nici o formă de felul în care se folosesc informațiile.